Αισθητική Αποκατάσταση


Αισθητική οδοντιατρική ονομάζεται ο κλάδος της οδοντιατρικής επιστήμης που ασχολείται με παρεμβάσεις που έχουν ως στόχο την βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών και γενικότερα του στόματος. Παρόλα αυτά η αισθητική οδοντιατρική διατηρεί τις βασικές αρχές της κλασσικής οδοντιατρικής.

Η αισθητική οδοντιατρική ασχολείται με περιστατικά τα οποία δεν αντιμετωπίζουν τις περισσότερες φορές κάποιο ιατρικό πρόβλημα, όπως τερηδόνα ή έλλειψη κάποιου δοντιού, όμως ο ασθενής επιθυμεί την αισθητική παρέμβαση του οδοντιάτρου με στόχο την βελτίωση του χαμόγελου του.ΛΕΥΚΑΝΣΗ

Η λεύκανση των δοντιών είναι η τεχνική που μας επιτρέπει να χαρίσουμε στους ασθενείς μας ένα λευκότερο και υγιές χαμόγελο. Η σύγχρονη οδοντιατρική έχει λύσει σε μεγάλο βαθμό τα λειτουργικά προβλήματα των δοντιών και της γνάθου και κάνει ένα βήμα παραπάνω. Δεν αρκούμαστε πια στο να επιλύουμε μόνο τα λειτουργικά προβλήματα, αλλά να βελτιώνουμε και την αισθητική τους εμφάνιση, προσφέροντας στους ασθενείς ένα όμορφο, λευκό χαμόγελο. Ένα όμορφο χαμόγελο προσδίδει γοητεία, και ανεβάζει αυτοεκτίμηση και την ψυχολογία. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος επικοινωνίας από το να χαρίσεις εύκολα ένα ζεστό και όμορφο χαμόγελο.


ΟΨΕΙΣ ΡΗΤΙΝΗΣ

Ένας τομέας της αισθητικής οδοντιατρικής είναι οι όψεις ρητίνης. Πρόκειται για όψεις από ρητίνη με τις οποίες μπορούμε να αλλάξουμε το χρώμα, το σχήμα και σε μερικές περιπτώσεις την κλίση των δοντιών, αν είναι αυτά στραβά.


ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

Πρόκειται για λεπτές φλούδες από πορσελάνη, που κολλάνε μόνιμα στα δόντια και με τις οποίες μπορούμε να διορθώσουμε, με καθόλου ή με ελάχιστο τρόχισμα, αισθητικά προβλήματα.