Λαμπερό Χαμόγελο


Γενική οδοντιατρική θεωρείται η οποιαδήποτε οδοντιατρική πράξη που σκοπό έχει τη διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση στην στοματική κοιλότητα. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ 

Ο καθαρισμός δοντιών είναι μία διαδικασία κατά την οποία αφαιρείται η πλάκα (δηλαδή η μαλακή, και μολυσμένη με βακτήρια μεμβράνη) καθώς και η πέτρα από τα δόντια. Τις περισσότερες φορές πραγματοποιείται χωρίς αναισθησία, μιας και είναι ανώδυνη και απλή διαδικασία και ολοκληρώνεται σε μία και μόνο επίσκεψη. 


ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ 

Τα σφραγίσματα (εμφράξεις) είναι η πιο κοινή επανορθωτική εργασία που εκτελείτε στα δόντια. Σκοπός είναι η αποκατάσταση δοντιών που έχουν υποστεί βλάβες λόγω της προσβολής τους από τερηδόνα. Αν η βλάβη δεν έχει φθάσει στον πολφό, και η καταστροφή στη δομή του δοντιού είναι περιορισμένη, ένα σφράγισμα είναι συνήθως αρκετό για την θεραπεία της τερηδόνας. Οι οδοντιατρικές εμφράξεις αποκαθιστούν αποτελεσματικά το σχήμα, την αντοχή, και την φυσιολογική λειτουργία του δοντιού αντικαθιστώντας την κατεστραμμένη αδαμαντίνη και οδοντίνη με σύγχρονα, ανθεκτικά και εμφανισιακά αποδεκτά υλικά. 


ΕΞΑΓΩΓΕΣ 

Οι εξαγωγές δοντιών θεωρούνται στη σύγχρονη οδοντιατρική ως η έσχατη λύση, και συνίσταται μόνο όταν έχουν εξαντληθεί όλες οι πιθανές θεραπευτικές επιλογές. Η διαδικασία αφαίρεσης του δοντιού μπορεί να γίνει με απλή εξαγωγή με ειδικά εργαλεία  ή με χειρουργική εξαγωγή. Χειρουργική εξαγωγή δοντιού επιβάλλεται μόνο σε δύσκολες περιπτώσεις και συνήθως περιλαμβάνει τομές των ούλων και χειρουργική αφαίρεση τμήματος του οστού της γνάθου που περιβάλλει τις ρίζες του δοντιού. 


ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΥΛΙΤΙΔΑΣ 

Στο ιατρείο μας παρέχονται εργασίες που αφορούν θεραπεία περιοδοντικών παθήσεων. Σκοπός μας είναι η ουλίτιδα να εντοπίζεται γρήγορα και έγκαιρα ώστε να αποφεύγονται μόνιμες βλάβες, και να βελτιώνουμε την καθημερινή μας στοματική υγιεινή. Συμπτώματα ουλίτιδας τα οποία μπορούν να σας υποψιάσουν είναι : Κόκκινα, ευαίσθητα, και ερεθισμένα ούλα, άσχημη αναπνοή, απώλεια της σύνδεσης δοντιού και ούλων, υποχώρηση των ούλων, ευαίσθητα δόντια που πονάνε στο ζεστό και κρύο. 


ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΗ / ΑΚΙΝΗΤΗ 

Οι προσθετικές εργασίες εφαρμόζονται κυρίως σε άτομα δεύτερης και τρίτης ηλικίας τα οποία έχουν υποστεί μόνιμες βλάβες ή απώλειες σε αυξημένο αριθμό δοντιών. Οι εργασίες διακρίνονται σε Ακίνητες προσθετικές εργασίες (θήκες, γέφυρες κλπ) και σε κινητές (μασελάκια και άλλα προσθετικά). Σε προσθετικές εργασίες προβαίνουμε για να δώσουμε σταθερή λύση αποκατάστασης της λειτουργικότητας (μασητική, σύγκλιση δοντιών) και την αισθητικής δυνατότητας του ασθενή. 


ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΕΣ